Touhutorstai: Jättisaippuakuplat viihdyttävät

Olemme Sikuriinan kanssa hurahtaneet tänä kesänä jättisaippuakupliin oikein todella. Testasimme niitä jo pari vuotta sitten Lidlin valmiilla setillä. Viime kesänä rupesimme myös testailemaan omia saippuakuplaseoksia ja onnistuimmekin löytämään aivan loistavan reseptin!

Salaisuus tässä seoksessa on tapettiliisteri. Jotta se ehtisi liueta seokseen kunnolla, kannattaa seoksen antaa tekeytyä ainakin yön yli. Tämä ei siis ole mikään ex tempore -juttu, vaan vaatii vähän etukäteisvalmistelua. Toisaalta, seos pysyy hyvänä jonkin aikaa, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin tekeytymään. Testasimme myös useita eri tiskiaineita. Fairy tuntui olevan ainoa, joka toimi oikeasti hyvin.

Pari keppiä, narua ja paino

Saippuakuplat teemme edelleen niillä Lidlin paketeista säilötyillä saippuakuplavälineillä. Itsekin kuitenkin saa helposti sellaisen tehtyä, jos jaksaa vähän askarrella. Tarvitset vain kaksi keppiä, narua ja pienen painon. Keppejä löytyy varmasti ulkoa tai voi käyttää vaikka syömäpuikkoja. Naruksi käy hyvin puuvillalangasta punottu naru tai vastaava. Painoksi voisi varmasti laittaa vaikka ruuvin tai mutterin, oikeastaan minkä vain metallisen jutun, minkä saa solmittua naruun. Kuvasta näkee, miten naru ja paino pitää laittaa keppeihin. Narun pituus yhteensä on noin kaksi (2) metriä.

Saippuakuplien tekeminen onnistuu pieniltäkin lapsilta aika hyvin, kun opettaa että aluksi kepit pidetään lähellä toisiaan samalla kun nostetaan naru ylös liuoksesta. Sitten keppejä siirretään kauemmas toisistaan ja pian taas ihan kiinni toisiinsa. Näin kuplasta muodostuu kokonainen pallo, eikä pelkkä pitkä putki, joka poksahtaa helposti rikki.

Jättisaippuakuplat

  • 1,5 l vettä
  • 250 g sokeria
  • 1,5 dl Fairya
  • 2 rkl tapettiliisteriä

Mittaa vesi kattilaan. Lisää sokeri veteen ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada ämpäriin tai sopivaan astiaan. Lisää tapettiliisteri ja vatkaa seosta huolella. Lisää lopuksi Fairy. Jätä tekeytymään ainakin yön yli kannen alle.

Tästäkin määrästä riittää tosi hyvin, vaikka olisi useampi jättisaippuakuplataiteilija hommissa. Sitä en vielä osaa sanoa, jääkö tapettiliisteristä tahroja vaatteisiin. Kannattaa ehkä varoa ja laittaa sellaiset vaatteet, joissa tahrat eivät haittaa.

Vinkki: myös lelukaupoissa yms. myytävistä valmiista saippuakuplaseoksista saa tehtyä jättikuplia. Niistä tulee vähän pienempiä ja ne saattavat mennä helpommin rikki, mutta ne ovat todella käteviä ja heti valmiita seoksia!

Kivoja kesähetkiä!

-Saara