Omenamuffinit onnistuvat mukissakin – hetkessä herkkua koko perheelle

Minä rakastan leipomista, mutta nykyään jaksan paneutua siihen kunnolla vain harvoin. Viikonloppuisinkin on nyt ollut paljon puuhaa ja arki-illat tuntuvat liian lyhyiltä leipomishommiin. Omenapiirakkaa on kuitenkin tehnyt mieli jo jonkin aikaa. Päätimmekin lasten kanssa testata mikrossa mukissa kypsennettävien omenamuffinien tekemistä. Ja voi että kun se oli hauskaa ja helppoa! Hetkessä saimme ihanaa omenaherkkua, joka maistui jälkiruoaksi erityisesti vaniljajäätelön kanssa.

Tämä resepti on versio Yhteishyvän mikromuffinista. Se on gluteeniton, jos käyttää gluteenittomia kaurahiutaleita. Pähkinää tai mantelia tähän tulee runsaasti. Kannattaa googlailla mukikakkuja, jos kaipaa toisenlaista reseptiä. Ainakin suklaisiin mukikakkuihin löytyy runsaasti ohjeita.

Pähkinäinen omenamuffini mukissa

Ainekset
4-6 annosta

0,5-1 dl pähkinä- tai mantelimurskaa
1 dl kaurahiutaleita
1-2 tl kanelia
1-2 rkl sokeria
2 dl omenaraastetta
2 kananmunaa
2 rkl rypsiöljyä tai sulatettua voita
2 tl hunajaa

Tee näin: 

  1. Yhdistä kuivat aineet.
  2. Sekoita joukkoon omenaraaste, muna, öljy ja hunaja.
  3. Maista ja mausta lisää sokerilla ja kanelilla, jos tarvitsee.
  4. Laita taikinaa mukiin noin 2/3 mukin korkeudesta. Suosittelemme käyttämään pienehköjä mukeja.
  5. Kypsennä mikroaaltouunissa (850 W) noin 1,5 minuuttia. Jatka kypsentämistä kunnes taikina on kypsää. Kokeile välillä tikulla kypsyyttä.

Tarjoa valmis mukimuffini vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Nauti!

Leipominen on kivaa – myös lasten kanssa. Eikä sen tarvitse aina olla mikään iso juttu. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

”Maailman paras äiti, kun leivoit meidän kanssa! Omenapiirakka on ihanaa! Vaikka siinä olikin aika paljon pähkinää…”
-Sikuriina (6,5 v.)

”Oli kivaa, kun ai ekottaa taikinaa! Ja yödä itä! Jäätelö on palahta!”
-Kirppu (3,5 v.)

Ensi kerralla siis vähemmän pähkinää. Vaikka minä tykkäsin kyllä.

-Saara

Tämä teksti on osa Touhutorstai-sarjaa.