Piristystä harmaaseen arkeen ihanilla mineraalimeikeillä – 8 väittämää Everyday Minerals -meikeistä

Kaupallinen yhteistyö: Everyday Minerals. Sain kuvissa näkyvät tuotteet blogikirjoitusta vastaan.

Rakastan kaikkea kaunista ja laittaudun itsekin mielelläni. Aamuisin en yleensä kuitenkaan jaksa herätä meikkaamaan ja laittamaan hiuksia, joten tarvitsen sellaiset tuotteet, joilla saan nopeasti hieman piristystä harmaaseen arkeen. Ja siis ihan itseäni varten meikkaan. Tuntuu, että päivä sujuu paremmin, kun iho näyttää tasaisemmalta ja silmissä on vähän luomiväriä ja ripsaria. Juuri muuta meikkiä en tarvitsekaan – mitä nyt Everyday Mineralsiin tutustuttuani rakastuin aivan totaalisesti myös sävyttäviin huulivoiteisiin, joilla saa helposti kuivat huulet kauniimmiksi.

Haluankin nyt jakaa kaikille hieman infoa uudesta ihastuksestani: Everyday Minerals -mineraalimeikeistä. Kurkkaa alta, sopisivatko ne vaikka sinullekin!

8 väitettä mineraalimeikeistä: totta vai tarua?

1. Mineraalimeikit eivät peitä kunnolla – tarua!

Mineraalimeikkipohja on puuterimainen. Se pyöritellään iholle siveltimen avulla. Mineraalimeikkejä käytettäessä onkin tärkeää valita huolella oikea sivellin. Meikkipohjan levitykseen paras sivellin on tasapäinen (flat top), jolloin lopputuloksesta tulee tasainen, peittävä ja luonnollinen.
Mineraalimeikkiä saa kerrostettua vähän kerrassaan ja näin lisättyä juuri sopivasti peittävyyttä juuri sopivasta. Tai niin halutessa, meikin voi jättää läpikuultavaksi. Everyday Minerals -tuoteperheestä löytyy myös meikinpohjustusaine, joka silottaa ihoa ja tasoittaa pieniä värivirheitä sekä ihonsävyä. Näin meikistä tulee entistä tasaisempi ja tarvittaessa myös peittävämpi.

2. Mineraalimeikit sopivat kaikille ihotyypeille – totta!

Mineraalimeikit sopivat herkemmällekin iholle, koska ne eivät tuki ihohuokosia. Mineraalimeikkipohja on kasvoilla ihanan kevyt, eikä tunnu lainkaan naamiomaiselta tai rasvaiselta. Lisäksi Everyday Mineralsilla on mm. erilaiset meikkipohjat erilaisille ihotyypeille. Ihanaa!

Everyday Minerals -tuoteperhe ei sisällä ihoa kuivattavia sidos- tai täyteaineita, kuten maissitärkkelystä, nailonia ja talkkia. Mineraalimeikit sopivat useimmiten herkällekin iholle, koska niissä käytetään yleensä vain muutamia luonnonmukaisia ainesosia. Everyday Minerals -mineraalimeikeissä ei myöskään ole käytetty kasviöljyjä, eteerisiä öljyjä tai pähkinöitä, jotka aiheuttavat herkästi yliherkkyyttä.

3. Oman sävyn löytäminen on vaikeaa – tarua!

Everyday Minerals -meikkisävyjä on useita, joten jokaiselle iholle löytyy sopiva sävy. Yrityksen kotisivuilta löytyy opas oikean sävyn valintaan. Lisäksi valinnan helpottamiseksi Everyday Minerals tarjoaa maksuttomia näytteitä (5 kpl, postimaksu pitää kuitenkin maksaa), joiden avulla pystyy helposti testaamaan sopivan sävyn.

Itse sain hyvää palvelua ihan Facebookin kautta, eikä ihan yksin tarvinnut pähkäillä oikean sävyn löytymistä. Sain seuraavat ohjeet, jotka toki löytyvät myös firman kotisivuilta:

”Tarkoituksena on löytää mahdollisimman luonnollinen ja ihon omaa sävyä lähellä oleva meikkipohja.
Ensiksi tulee määritellä pohjasävy. Pohjasävy on ihossa kauttaaltaan sama eli sitä pohtiessa tulee tarkastella ihoa kasvojen lisäksi käsivarsista, kaulasta ja decolteelta. Everyday Mineralsin C (cool) -linjan sävyt sopivat vaalealle hieman punakalle iholle, W (warm) -sävyt sopivat lämpimälle kellertävälle tai oliivin sävyiselle iholle, jos ihosi ei ole selkeästi kumpikaan näistä sopii silloi N (neutral) linjan sävyt. Tarkastele ihoa myös käsivarsien ja decolteen alueelta.

Pohjasävyn valinnan jälkeen tulee valita tummuusaste 0-7 asteikolla. 0-3 tummuudet sopivat yleisimmin suomalaiselle vaalealle iholle parhaiten. Hyvin ruskettuvalle iholle 4-7 sävyt. Lopuksi pitää vielä tietää ihotyyppi, jonka mukaan valitaan mineraalimeikkipohjan koostumus. Jojoba-pohja sopii kuivalle ja normaalille iholle. Semi-Matte normaalille ja sekaiholle, Matte sopii rasvoittuvalle iholle.”

4. Mineraalimeikit ovat eettisiä – totta!

Nimittäin ainakin Everyday Mineralsin meikit ovat eettisiä!

Everyday Minerals -tuotteet ovat vegaanisia, ympäristöystävällisiä ja eläinkokeettomia. Pakkaukset ovat ympäristöystävällisesti valmistettuja ja kierrätettäviä. Everyday Minerals ei myöskään tue lapsityövoimaa emmekä osta raaka-aineita sellaisilta tuottajilta, jotka tukevat tällaista toimintaa. Lisää tuotteista ja tuotannosta kannattaa lukea Everyday Mineralsin kotisivuilta.

Harmi vaan, että tuotteet valmistetaan käsityönä Austinissa, Texasissa. Niiden kuljettaminen meille Suomeen ei ole ihan ongelmatonta.

5. Vegaanit voivat käyttää Everyday Minerals -tuotteita – totta!

Koko Everyday Minerals -valikoima on vegaaninen – myös siveltimet! Everyday Minerals löytyy myös Animalian eläinkokeettoman kosmetiikan listalta.

6. Mineraalimeikkejä on vain puutereita – tarua!

Everyday Minerals -tuoteperheestä löytyy puutereiden lisäksi meikkipohjia, peiteaineita, huulivoiteita ja silmämeikkejä.

Itse harjoittelen vielä rajausten tekemistä Everyday Mineralsin silmänrajausvärillä, joka vaikuttaa ihanan monipuoliselta. Siinä on runsaasti pigmenttiä eli se on todella riittoisaa. Sitä voi käyttää ”smoky eyes” -meikin tekemiseen jauhemaisena tai sekoittaa pariin pisaraan vettä ja saada tumman ja dramaattisen sävyn vaikka rajausten tekemiseen.

Minulla on ostoslistallani seuraavana Everyday Mineralsin luomivärit, esimerkiksi ihana Ever After Eye Shadow -luomiväripaketti, joka sisältää kahdeksan luomiväriä ja siveltimen. Tämä siitäkin huolimatta, että Sikuriinan ihanat suorasanaiset ystävät ihmettelivät sitä, että käytän luomiväriä. ”Mitä!?! Sulla on luomiväriä! Meidän äidit ei käytä luomiväriä… Etkä säkään kyllä mitään luomiväriä tarvi!” Ihanat tytöt! Hih!

7. Mineraalimeikkejä on vaikea käyttää – tarua!

Everyday Minerals -meikkejä on helppo käyttää, mutta niiden oikeanlaiseen käyttöön kannattaa tutustua ja sitä kannattaa harjoitella. Lisäksi kannattaa panostaa niihin hyviin siveltimiin! Everyday Mineralsin kotisivuilta löytyy runsaasti tietoa meikeistä – ja kannattaa myös seurata firman Facebook-sivuja!

8. Mineraalimeikki rapistuu kasvoilta päivän aikana – tarua!

Everyday Mineralsin meikit ovat ihania, koska ne eivät kuivata ihoa. Hyvällä siveltimellä huolella levitetty meikkipohja pysyy kasvoilla koko päivän kauniina ja kuulaana.

Voin vilpittömän lämpimästi suositella Everyday Minerals -meikkejä myös ruuhkavuosien keskellä eläville. Hyvin pienellä panostuksella saa kasvoille väriä ja elävyyttä!

-Saara

Tämä teksti on osa Minun maanantaini -sarjaa, jossa yritän löytää itsestäni jotain muuta kuin sen kiireisen ja turhautuneen kahden lapsen työssäkäyvän äidin, joka lähinnä tunnen olevani.