Äidin omaa aikaa: Näin mankeloit lakanasi oikein

Tämä teksti aloittaa Minun maanantaini -kirjoitussarjan.

Jossain vaiheessa joku minua kokeneempi äiti vinkkasi, että kannattaa tutustua taloyhtiön mankeliin. Aika useissa kerrostaloyhtiöissä sellainen edelleen löytyy pesutuvasta. Mankelin avulla nimittäin on helppo ottaa vähän omaa aikaa (englanniksi ”me time”) ilman muuta perhettä. Ei siis sillä, että lakanoiden pitäisi olla mankeloituja (vaikka se kuulemma oikeasti pidentää niiden käyttöikää), vaan se, että mankelointi ei juuri vaadi minkäänlaista panostusta.

Muistin tämän, kun taas pitkästä aikaa kävin pesutuvassamme. Päätinkin ottaa vinkin testiin. Meillä nimittäin pesutupa on kaiken lisäksi aika ihana. Isoista ikkunoista näkee suoraan kaupunkiviljelijöiden vehreille palstoille ja juuri uusittu lattia hohtaa ihanan puhtaana. Ei siis ole se huonoin paikka viettää sitä omaa aikaa.

Näin mankeloit lakanasi oikein

  1. Lakanat pitää olla vedetty ja taiteltu sopivasti. Siihen kannattaa käyttää myös lapsityövoimaa muun perheen apuvoimia.
  2. Mukaan tarvitset: hyvän kirjan tai lehden ja sopivaa virvoketta (esim. teetä termarissa). Niin, ja ne lakanat.
  3. Älä ota mukaan: kännykkääsi. Unohda se ihan vahingossa kotiin, mutta huolehdi, että soittoääni on kunnolla päällä. Jos puolisollesi tulee ikävä ja hän yrittää soittaa sinulle, hän kuulee selvästi, että puhelimesi on kotona. Turha siis soitella.
  4. Ota aikaa. Lakanat saavat mankeloitua kaikessa rauhassa. Sinä ehdit sillä välin nautiskella mukaan ottamistasi virvokkeista ja hyvästä lukemisesta.
  5. Palaa kotiin sileiden lakanoiden kanssa virkistyneenä.

Kannattaa kokeilla!

-Saara

HUOM! Tämä on kirjoitettu (osittain) vitsillä. Mutta oikeasti! Jos tarvitset hetken hengähdystaukoa ja ulkona on kurja sää, pyykkitupa saattaa pelastaa!