”Äiti! Miksi sä et vastannut?” eli kännykänkäytön harjoittelua

Sikuriina halusi jäädä kotiin siksi aikaa, kun kävin kaupassa parin sadan metrin päässä ja takapihalla kasvimaalla. Sovittiin, että hän voi vaikka kokeilla soittaa minulle uudella kännykällään, jos haluaa harjoitella sitä. Ja jos vaikka tulee ikävä.

Ehdin kaupan leipähyllylle asti ennen kuin kännykkä pirahti soimaan.

”Moi äiti! Täällä kaikki hyvin. Mä katon PikkuKakkosta.”

Jes. Hieno homma!

Hoidin ostokset pikapikaa ja lähestulkoon juoksin kasvimaalle. Siinä pinaatteja paniikinomaisesti kasvimaasta kiskoessani ja samalla kännykkää varmuuden vuoksi vilkuillessani pohdin, kummalle tämä lapsen ensimmäisten itsenäistymisaskelten ottaminen onkaan rankempaa… Puhelin ei soinut.

Tungin kännykän kassiin ja lähdin sisään. Jouduin odottamaan hissiä hetken aikaa ja kuulin, miten kännykkä soi kassissa. Pinaatit käsissäni en kuitenkaan ruvennut kaivamaan sitä esille. Olinhan jo melkein kotona.

Pieni säikähdys

Kotona oli niin hiljaista, että ehdin jo ajatella jonkun muun soittaneen. Mutta ei, kun pääsin olohuoneeseen, löysin sohvannurkasta kyynelsilmäisen tulevan ekaluokkalaisen.

”Äiti! Miksi sä et vastannut?

Onneksi Sikuriinan säikähdys oli vain pieni. PikkuKakkosen ohjelma oli vienyt suurimman huomion jo muualle. Ja olin tosiaan tullut ihan hetki puhelun jälkeen. Tästä tilanteesta siis selvittiin haleilla ja juttelulla.

Enpä ollut osannut ottaa huomioon sitä, että aina en pysty vastaamaan puhelimeen. En ollut siis etukäteen jutellut tästä Sikuriinan kanssa. Olisi kannattanut. Nyt toivottavasti tämäkin jäi mieleen. Ettei niitä säikähdyksiä tule jatkossa…

Ohjeet ja säännöt kännykän käyttöön

Nyt rupeamme laatimaan kännykän käyttöön ohjeita ja sopimuksia. Vähän kerrassaan tässä kesän aikana Sikuriina saa harjoitella sen käyttämistä. Katsotaan sitten syksyllä, miten paljon sitä tarvitsee. Ainakin aluksi nimittäin isänsä saattaa hänet kouluun ja minä haen iltapäiväkerhosta. Hyvä kuitenkin osata perusasiat, jos haluaakin vaikka mennä kaverille tai kysyä meiltä jotain kesken iltapäiväkerhon. Tai vaikka pitää iltaisin yhteyttä bestikseen!

Onko muilla tulevilla ekaluokkalaisilla jo kännyköitä?

Millaisia sopimuksia ja ohjeita teillä on niiden käyttöön? Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun antaa tulevalle ekaluokkalaiselle oman kännykän?

Kaikki vinkit ovat kultaakin kalliimpia! Kiitos!

-Saara