Flow Festival perhesunnuntai: Ekaluokkalaisen ekat oikeat festarit olivat hitti!

Pääsimme Sikuriinan kanssa juhlimaan koulun ja ekaluokan alkua ihan kahdestaan Flow Festivalin perhesunnuntaihin – oikeille festareille! Etukäteen jännitimme sateen mahdollisuutta ja väenpaljoutta. Jälkikäteen olimme onnellisia, että pelkomme olivat turhia. Yksi ukkoskuuro ei meitä haitannut ja väkeäkin alueella alkoi olla enemmän vasta perhesunnuntaiosuuden loputtua.Kun saattelin Sikuriinaa pois Flow Festivalin alueelta, kysyin häneltä, mikä oli Flowssa parasta. Vastaus oli ”joo”! Eli parasta oli kaikki. Kotona Totoron* ääreen kuitenkin lähestulkoon kuukahti kaikkensa antanut ekaluokkalainen. Ihan hyvä, että perhesunnuntai loppui jo viideltä. Neljän tunnin tehokas festarointi riitti oikein loistavasti isolle pienelle ihmiselle.

Ihanaa ohjelmaa, paljon tekemistä

Kivaa tosiaan oli! Oli diskoa, paidanpainantaa, lettikampauksia, kukkia hiuksissa, pinkkejä ranskalaisia ja saippuakuplia! Bändejäkin käytiin katsomassa, mutta ne jäivät kyllä kaiken muun varjoon.

Flow-jeee!

Ekat oikeat festarit aluillaan. (Ja vain vähän kiukutti, kun äiti pakotti laittamaan kumisaappaat.)

Sikuriina oli innoissaan, kun vesipulloon sai laittaa yrttejä mausteeksi. Työpajoista ehdimme testata Aalto yliopiston järjestämän paitojen painamisen. Sikuriina halusi tehdä pikkuveljelle dinosauruspaidan. Siitä tuli hieno! Letit tarjosi OP:n kevytyrittäjät. Glitterit olimme laittaneet jo kotona.

Kumisaappaat osoittautuivat iloiseksi asiaksi, kun sai hyppiä lätäköissä!

Teltta oli jännä. Bändi ei ihan innostanut. Nälkäkin taisi hiipiä…

Onneksi ruokaa löytyi helposti! Instagramistakin tutut pinkit ranskalaiset maistuivat Sikuriinan mielestä kuitenkin paremmalta ilman pinkkiä majoneesia (äiti puolestaan olisi voinut syödä kyseistä majoa suoraan purkista). Lemonade-juoman pohjalta löytyneet karkkiyllärit olivat hitti!

Kaverin kanssa oli kiva juoksennella ympäriinsä ja ihailla aluetta. Erityisen tärkeää näille 6-vuotiaille oli, että pääsi jakamaan kokemuksen.

Flow-lookin kruunasivat aidot kukat, jotka saimme Lumon työpajapisteeltä. Sikuriinasta olisi kuulemma ihanaa, jos olisi oikeita kukkia hiuksissa joka päivä!

Taideteos heräsi henkiin ystävysten fiilistellessä bändiä vähän kauempaa lavasta.

Skidit disko oli vähän liian pimeä ja jännä. Backyardin bileet olivat kivemmat, mutta tanssiminen ei tänään ollut se tärkein juttu.

Plussat ja miinukset

Sikuriina listasi Flow Festivalin plussat ja miinukset.

Jee:

  • Ihana alue, paljon nähtävää.
  • Työpajat toimivat, niissä oli kiva tunnelma.
  • Ruoka oli hyvää ja sitä löytyi jokaiseen makuun.
  • Sai tanssia kaverin kanssa (vaikkakin tanssiminen jäi lopulta aika vähäiseksi)
  • Vessoja oli riittävästi, ei tarvinnut jonottaa.
  • Sadetta pääsi pakoon sisätiloihin.
  • Kaikki oli kivaa!

Ei:

  • Ukkoskuuro oli pelottava.
  • Harmi, kun Flow on vain kerran vuodessa.
  • Skidit Disko ei ollut niin kiva kuin olisi voinut olla.

Olen kyllä Sikuriinan kanssa samaa mieltä. Flown perhesunnuntaista jäi hyvä fiilis!Sikuriinan ehdoilla mentiin. Kaikkea emme ehtineet kokea – minä en esimerkiksi vieläkään päässyt testaamaan skeittaamista. Myös katuliidut jäivät odottamaan tulevaa käyttöä. Toisaalta ehdimme kyllä tehdä paljon kaikkea kivaa, eikä kumpikaan meistä väsynyt liikaa – minä jaksoin jopa jäädä kuuntelemaan niitä bändejäkin vielä sen jälkeen, kun puolisoni haki Sikuriinan kotiin!

Sikuriinan sanoin: Tänne tullaan kyllä uudestaankin!

-Saara

*Miyazakin elokuva Naapurini Totoro esitettiin tosiaan Finnkinon Pop-upissa. Me piipahdimme siellä kurkkaamassa tiloja (eli pakenimme sinne ukkosta), mutta väkeä oli sen verran paljon, että itse elokuvaa emme menneet katsomaan. Niinpä Sikuriina vannotti, että hänen pitää saada katsoa se heti kotona! Ja niin hän saikin.