Helppo itse tehty tyllihame vaikka naamiaisiin (ei tarvitse ommella)

Törmäsin tähän ohjeeseen joskus Internetin ihmemaassa ja painoin mieleeni. Kun kaupasta löytyi sopiva hiuspanta hameen resoriksi, pääsimme Sikuriinan kanssa testaamaan ohjetta. Otin tarvikkeet mukaan viikonloppureissullemme, ja askartelimme yhdessä Sikuriinan kanssa hänelle uuden, hienon tyllihameen. Tässä teillekin simppelit ohjeet:

Tarvikkeet: hiuspanta resoriksi, tylliä (löysin Tigerista, yksi paketti/pala riitti) ja sakset

Tee näin:

1. Leikkaa (tai anna lapsen leikata) tyylistä muutaman sentin suikaleita.

2. Ota yksi suikale kerrallaan, taita se kaksin kerroin ja pujota taitettu pää hiuspannan reiästä. Työnnä avoimet päät lenkistä läpi ja kiristä. Toista, kunnes alareunan jokaisessa kolossa on tyllisuikale.

Sikuriina pujotteli tyllisuikaleita proteesin kanssa ja hihkui innosta. Tämä olikin siis ihan loistavaa proteesitreeniä! Jee! (Jos et tiedä, miksi Sikuriinalla on proteesi, lue täältä.) Pujottelussa voi käyttää apuna myös virkkuukoukkua.

Vinkki: Kannattaa ehkä laskea hiuspannan reiät ja leikata heti sopiva määrä tyllisuikaleita. Meillä oli aluksi muutama liian vähän ja jouduin irrottamaan ja puolittamaan vielä osan jo kiinnitetyistä suikaleista, jotta joka koloon riitti. Lopulta lattialta löytyi vielä kaksi suikaletta. Teimme niistä Sikuriinan toiveesta rusetin hameen etureunaan.

Tyllin ja resorin värit voi valita vaikka lapsen Halloween-asutoiveen mukaan. Miten olisi tyllihameinen kummitus, vampyyri, prinsessa, balleriina tai vaikka nallekarhu?

-Saara

Olen julkaissut tämän ohjeen alunperin vauva.fi-alustalla lokakuussa 2016.

Tämä teksti on osa Touhutorstai-sarjaa.