Hohda pimeässä: Kaksi kivaa tapaa askarrella heijastin

Eräässä kaupassa myytiin heijastinkankaasta tehtyjä kasseja. Ostin sellaisen, koska keksin heti ainakin viisi tapaa käyttää kassin kangasta askartelussa.

Sikuriina oli kaivellut askartelukaapista ohutta vaahtomuovilevyä. Keksimme, että siitähän saisi hyvän pohjan heijastaville tuotteille. Lapset innostuivat piirtämään vaahtomuoville ja leikkelimme sitten kuvia heijastinkankaan päälle. Päätimme Sikuriinan kanssa kokeilla tehdä myös toisenlaisia heijastavia tuotteita: ihania sudenkorentoja. Olin nähnyt niistä muutamia erilaisia versioita ystävilläni, ja ihastuin niihin. Sikuriinakin innostui kovasti varsinkin, kun pääsi kaivelemaan helmikokoelmaani.

Tässä ohjeet molempiin heijastimiin*.

Vaahtomuoviheijastin

Tarvikkeet:

 • askarteluun tarkoitettua vaahtomuovia (myös paksu askarteluhuopa toimii varmasti)
 • heijastinkangasta
 • liimaa
 • sakset
 • kyniä
 • ilmastointiteippiä tai vastaavaa
 • hakaneuloja

Tee näin:

Leikkaa sekä vaahtomuovista että heijastinkankaasta sopivia paloja ja liimaa ne päällekkäin. Varo, ettei liimaa mene heijastinkankaalle, koska silloin se ei heijasta niin hyvin. Me laitoimme päällekkäin vuorotellen vaahtomuovia ja heijastinkangasta, kuten alla olevissa kuvissa näkyy. Lopuksi kiinnitimme heijastimen taakse hakaneulan ilmastointiteipillä. Se tuntui pysyvän sillä oikein hyvin. Vaihtoehtona on tehdä pienet reiät vaahtomuoviin ja pujottaa niistä hakaneula. Hakaneulan sijaan heijastimeen voi kiinnittää myös langan tms. Kannattaa kokeilla omaa tyyliä!

Tässä näkyvät heijastinaskartelun eri vaiheet. Kannattaa kokeilla erilaisia variaatioita.

Liimajäljet näkyvät heijastinkankaassa, joten kannattaa liimata varovasti. Tässä ne eivät onneksi kovin paljoa haittaa.
Teimme lasten isälle isänpäivälahjaksi heijastinmitalin!

Sudenkorentoheijastin

Tarvikkeet:

 • lankaa ja neula
 • heijastinkangasta
 • helmiä
 • hakaneula tai klipsi

Tee näin:

Leikkaa heijastinkankaasta (kaavan avulla) kaksi suorakaiteen muotoista suikaletta siiviksi. Pyöristä päädyt.

Taita lanka kaksinkerroin ja laita hakaneula tai klipsi taitteeseen. Tee solmu niin, että helmet eivät pääse ihan hakaneulaan tai klipsiin asti. Pujota yksi helmi sudenkorennon pääksi. Ompele sitten muutama pisto keskelle heijastinkangassiipiä ja laita ne paikoilleen (katso kuvat). Kiinnitä sitten loput helmet sudenkorennon vartaloksi ja solmi lanka huolella.

Näitä on kiva askarrella lasten kanssa vaikka joululahjaksi!

-Saara

Vaikka julkaisuajankohta onkin sunnuntai, tämä teksti on osa Hurlumhein Touhutorstai-sarjaa.

*Käytän tässä tekstissä sanaa heijastin, vaikka oikea termi on heijastava tuote. Virallisesti heijastimeksi voi kutsua ainoastaan EN 13356 -standardin mukaista tyyppihyväksyttyä henkilösuojainta.