Joululahjoja suomalaisilta pienyrittäjiltä

Kaupallinen yhteistyö: Olen saanut jokaiselta tekstissä mainitulta yrittäjältä tuotteen testattavaksi. Voin suositella niitä aidosti.

Facebookin muistoissa törmäsin tekstiin, jonka olin jostain kopioinut ja jakanut:

”Ostetaan joululahjat pieniltä suomalaisyrityksiltä ja itse itsensä työllistäneiltä ihmisiltä. Esimerkiksi naapurilta joka myy tuotteita netissä, paikalliselta käsityöläiseltä, joka tekee koruja, paikallisesta leipomosta käsintehtyjä leivonnaisia tai kaverilta, jolla on pieni myyntikoju torilla. Lahjakortti hierojalle, kampaajalle, jalkahoitoon, valokuvaajalle, siivoojalle, Kansallisteatteriin… Joulukukat kukkakaupasta, ei marketeista. Varmistetaan, että raha menee Suomeen ja yksityisille henkilöille eikä monikansallisille yhtiöille. Näin monille ihmisille tulee parempi joulu.”

Tämä ajatus on vuosi vuodelta entistä tärkeämpi. Eettisyys, ekologisuus, laatu ja kestävyys ovat entistä tärkeämpia arvoja kuluttajalle. Joka vuosi kulutamme enemmän kuin maapallo pystyy tuottamaan, ja nyt jo kärsimme seurauksista.

Näiden kestävän kuluttamisen ajatusten lisäksi tämä ajatus, kuulostaa hyvältä, koska haluan tukea ja edistää suomalaisten työllisyyttä ja työllistymistä. Ajatelkaa, että jos jokainen suomalainen ostaisi päivässä vain yhdellä eurolla enemmän kotimaisia tuotteita, saataisiin Suomeen 30 000 uutta työpaikkaa vuodessa.

Esittelen nyt neljä upeaa suomalaista pienyrittäjää, joiden tuotteita olen päässyt testaamaan. Lisäksi vinkkaan muutaman muun paikan, mistä kannattaa harkita joululahjojen ostamista.

ByPinja – kauniita ja tyylikkäitä silikonikoruja

By Pinja on suomalainen yritys, joka on tekee turvallisia ja tyylikkäitä asusteita iloksi sinulle ja myös lapsillesi. By Pinjan korut sopivat hyvin esimerkiksi imetys- tai kantokoruiksi: lapsi rauhoittuu rinnalle tai kantovälineeseen, kun saa samalla tutkiskella korua. Meillä oli Kirpun kanssa imetyskoru käytössä, ja tykkäsin siitä paljon.
Kaikki By Pinjan korut ovat turvallista elintarvikesilikonia. Materiaali on testatusti hajutonta ja täysin myrkytöntä. Se ei sisällä BPA:ta, petroleumia, PVC:tä, elohopeaa, ftalaatteja, lyijyä tai kadmiumia. Voit siis huoletta antaa lapsesi leikkiä niillä kantaessa, imettäessä ja sylitellessä. Korujen nauha on satiinia, ja koruissa on turvalukko, joka aukeaa liian lujaa vedettäessä. Kaikki By Pinja -korut kootaan käsityönä Helsingissä. Korujen silikonihelmet tilataan Kanadasta ja Kiinasta, koska niitä ei valmisteta Suomessa.
By Pinjalla on meidän omalle blogiyhteisöllemme eli Maitokahvimedialle oma kahvikorumallisto: Maitokahvimedia Collection. Näissä kauniissa koruissa yhdistyvät By Pinjan tyyli ja kahvin ihanat sävyt. Mikä on sinun suosikkisi?
Olemme myös saaneet Maitokahvimedialle alekoodin. Käyttämällä koodia mkm-20% saat By Pinjan tuotteista 20 prosentin alennuksen. Keksitkö jo kenelle tällainen koru sopisi joululahjaksi?

HienoStella – herkkiä lintuja ja perhosia korviin tai kalvosimiin

HienoStella on Jaanan ja Jaken pieni taidekauppa, jossa on tarjolla upeita taidetuotteita: koruja, pelejä, postikortteja ja öljyvärimaalauksia! HienoStella tekee myös kuvitustöitä tilauksesta ja Jakke maalaa mielettömän upeita surrealistisia öljyvärimaalauksia. 

Kuva: Jaana Ojanen / HienoStella

Minä olen saanut kunnian toimia HienoStellan mallina. Ihanaa! Kurkkaa täältä kuvat HienoStellan koruista, joissa esiintyvät Jaken maalaamat linnut ja perhoset. Korut ovat kevyitä ja tyylikkäitä. Niissä yhdistyy moderni koru ja ajaton luonto. Fanitan myös upeita kalvosinnappeja, joista löytyy kansallisromantiikkaa ammennettuna niin luonnosta kuin musiikistakin.

Kannattaa tutustua myös Jaken kuvittamiin peleihin! Nämä tieto- ja taktiikkapelit on kehitetty yhdessä helsinkiläisen Easydesign Oy:n kanssa. Niitä pelataan osittain samalla tekniikalla kuin perinteisiä muistipelejä eli kääntämällä kortteja pöydästä. Pelilogiikka on kuitenkin viety hieman pidemmälle ja lisäksi korttien tietosisältö on todella monipuolinen. Etukäteistietoa ei tarvita, mutta pelejä pelatessa jää helposti muistiin uutta tietoa. Meillä kalapeli on ollut todellinen hitti!

Kuva: HienoStella

Knabina – tyylikkäät kestomukit lämpimille juomille

Knabina on Maitokahvimedian oman Mademoiselle Camomillan kirjoittajan Camillan yritys, joka on saanut alkunsa halusta yhdistää estetiikka ja ekologisuus, rakkaudesta puhtaaseen, roskattomaan luontoon, intohimosta kädentaitoihin sekä uskosta siihen, että uhkaavaan ekokatastrofiin voidaan vielä vaikuttaa kestävillä valinnoilla.

Knabinalla on myynnissä kauniit ja kätevät, pinnasta kuumentumattomat keraamiset take away -mukit Camillan omilla kuvituksilla. Niissä kulkee kahvi, tee tai vaikka glögi näin joulun aikaan lämpimänä niin hiekkalaatikon reunalle kuin työpisteellekin.

Kumpi kuva puhuttelee sinua? Minä ainakin nautin iltapuvun tuomasta glamourista keskellä kiireistä ja resuista arkipäivää.

Tyyny & Liina – luomupuuvillaa kylpy- ja makuuhuoneeseen

Tyyny & Liina on hyvän ystäväni, poikamme kummitädin Erikan oma pieni yritys. Tyyny & Liina on erikoistunut valkoisiin luomupuuvillaisiin lakanoihin ja pyyhkeisiin. Omistaja Erika on valikoinut kaikki tuotteet todella tarkkaan, ja niillä on GOTS-sertifikaatti eli haitallisia kemikaalijäämiä tuotteissa ei ole. GOTS-sertifikaatti ei välttämättä ole kovin tuttu, siitä voikin lukea lisää täältä.

28,28,362,228.000000

Kaikki Tyyny & Liina -tuotteet sopivat hyvin myös herkkäihoisille. Tuotteita on useita eri kokoja lasten lakanoista jättikokoihin. Ja jos et löydä juuri sinun sänkyysi sopivaa lakanaa, Tyyny & Liina voi teettää sen mittatilaustyönä!

Meillä on käytössämme Tyyny & Liinan ihanat isot käsipyyhkeet, joihin olen aivan ihastunut. Arastelin ensin valkoista pyyhettä, mutta itse asiassa tällaisessa huithapeliperheessä se on aivan ehdoton. Tulee nimittäin vaihdettua käsipyyhettä useammin, kun oikeasti näkee, että se on likainen. Pyyhkeet ovat todella pehmeitä ja pysyvät myös hyvin pehmeinä. Minä olen pessyt niitä 60-90 asteessa, ja ne ovat kestäneet vuoden verran aivan upeassa kunnossa. Pyyhkeet paitsi näyttävät hyviltä kylpyhuoneessamme, ne myös kuivaavat hyvin ja kuivuvat nopeasti.

Hurlumhein lukijoille Tyyny & Liina tarjoaa ihanan jouluedun: 16.12. asti koodilla HURLUMHEI18 saatte 10 prosentin alennuksen verkkokaupasta! Suosittelen hyödyntämään!

Laadukasta designia Suomesta

Itse olen ostanut suomalaisia design-tuotteita myös mm. Weecos-verkkokaupasta. Weecosin tavoitteena on, että kaikki verkkokaupassa myytävät tuotteet on valmistettu ympäristöä ja ihmisiä ja eläimiä kunnioittaen. Weecos Lifestyle kiteytyy kolmeen sanaan: välitä, harkitse ja korvaa. Weecosissa voit tällä hetkellä löytää 6900 erilaista tuotetta 267 ainutlaatuiselta liikkeeltä!

Jos suomalaisen työn tukeminen kiinnostaa vielä laajemmin, kannattaa myös tutustua Avainlippuun. Avainlippu on suomalaisen työn merkki ja se on myönnetty tuhansille tuotteille ja palveluille. Kaikki Avainlipun käyttöoikeudet voit katsoa Sinivalkoinenvalinta.fi -palvelusta.

Suositaan suomalaista ja tuetaan pienyrittäjiä näin jouluna! Ihanaa joulun aikaa!

-Saara