Kolme sukupolvea mökillä Slipstop-tossut jalassa: Melkein kuin paljain jaloin, mutta parempaa

Kaupallinen yhteistyö: Slipstop

Tiedätkö sen tunteen, kun ottaa kengät pois ja lähtee paljain jaloin kävelemään ruohikolle? Sen, kun jokainen askel hieroo jalkapohjia ja rentouttaa jalkojen lihaksia? Ja sitten sen, kun astuukin terävään kiveen tai tikku iskeytyy varpaaseen? Nautinto muuttuu kivuksi – tai ainakin epämukavuudeksi. Mitä jos voisi kävellä ”paljain jaloin”, mutta jalat suojattuna?

Olimme elokuussa viettämässä mökkiviikonloppua vanhempieni kanssa: kolme toisilleen todella tärkeää sukupolvea yhdessä mökillä, jota olen lapsesta asti rakastanut. Viikonloppu täynnä touhua ja iloa.

Minunkin lapseni viihtyvät mökillä luonnon helmassa. Mökkimme sijaitsee metsän keskellä, järven rannassa. Siellä on luonto todella lähellä. Nytkin mökkireissun aikana näimme aivan uskomattoman paljon erilaisia lintuja sekä koimme muutenkin luonnon niin sateen kuin auringonpaisteen muodossa.

Slipstopeissa lähes paljain jaloin

Minä tykkäisin kulkea luonnossa paljain jaloin, mutta myönnän, että hieman arastelen tikkuja, ampiaisia, teräviä kiviä tms. Samoin olen huomannut, että ainakin tuo kolmevuotias Kirppu laittaa mieluummin kumisaappaat jalkaan kuin kipaisee puskapissalle paljain jaloin. Saimme nyt kesällä testiin aivan ihanat Slipstop-tossut, joissa kulkeminen tuntuu kuin olisi paljain jaloin, mutta jotka suojaavat jalkoja! Ihanaa!

Mitkä Slipstopit sitten ovat? Ne ovat mm. lastentossut, uimatossut, rantatossut, paljasjalkatossut, päiväkotitossut, aikuistentossut, joogatossut, kerhotossut… Niitä voi käyttää niin sisällä kuin ulkonakin, kosteassa ja kuivassa. Ne ovat todella kevyet jokapaikan tossut. Slipstopit jalassa tuntuu siltä kuin kävelisi paljain jaloin: jalkapöydän lukuisat lihakset saavat tehdä töitä, mutta tossut suojaavat jalkoja piikeiltä ja teräviltä kiviltä yms.

Meillä mökillä on ihania metsäpolkuja, nurmikenttää, hiekkaista ja kivistä rantaa, sammaleisia kiviä, joilla on ihana kiipeillä ja sauna, jonka ritilät saattavat olla hieman liukkaat. Slipstopit jalassa mökillä oli helppo liikkua ja puuhailla. Etenkin lapset nauttivat siitä, miten hyvä tossut jalassa oli mennä veteen. Ja kiipeillä kivillä. Ja juoksennella poluilla. Kaiken lisäksi Slipstopit toimivat myös vähän viileämmällä säällä, silloin kun maa on jo hieman vilpoisaa. Samoin tossut suojaavat jalkoja kuumalla hiekalla tai asfaltilla – vaikka lomamatkalla.

Sikuriinan mukaan Slipstop-tossuissa on paras olla: On melkein kuin olisi paljain jaloin, mutta vielä parempaa!

Erityissuositus lapsille ja vanhuksille

Slipstopit ovat loistavat moniin eri tilaisuuksiin ja paikkoihin. Ja mikä parasta ne sopivat aivan kaiken ikäisille! Minä olen testannut tossuja nyt mökin lisäksi hiekkarannalla, uimahallissa, maauimalassa, joogatunnilla, sisäleikkipuistossa jne. Suppilaudalle en vielä tänäkään kesänä päässyt, mutta kun pääsen, menen Slipstopeissa. Varsinkin liukkaissa paikoissa Slipstopit ovat aivan loistavat. Ne lisäävät pitoa ja ne jalassa on helpompi liikkua, kun ei tarvitse pelätä liukastumista.

Meillä kaikki kolme sukupolvea, eli minä, lapseni ja äitini, kuljimme mökillä Slipstopit jalassa. Ja jalkapohjamme kiittivät. Voimme siis todella suositella näitä kaiken ikäisille!

Mamma ja lapset Slipstopeissa

Erityisesti suosittelen tossuja lapsille ja vanhuksille. Minulla ainakin oli turvallinen ja hyvä olo, kun seurasin, miten lapseni juoksentelivat Slipstopit jalassa niin Kumpulan maauimalassa kuin sisähuvipuistossakin. Toki mikään ei ole sataprosenttisen varmaa, mutta kun on itsekin käyttänyt tossuja, tietää, että ne suojaavat jalkoja ja lisäävät kitkaa. Kannattaa kuitenkin valita oikea koko! Nämä eivät saa olla liian isot lapsen jalassa.

Kauniit, kestävät ja pestävät

Slipstop-tossuja löytyy lukuisia eri värejä ja kuoseja. Jokaiselle varmasti löytyy lemppari. Lapsille toki kuoseja on enemmän kuin isompijalkaisille. Ja isoimpia kokoja löytyy vain muutamaa väriä. Mutta löytyy!

Slipstopit kestävät käyttöä: useidenkin pesujen jälkeen tossujen väri oli ennallaan ja muoto pysyy hyvänä. Kannattaa kuitenkin lukea käyttö- ja huolto-ohjeet huolella ja noudattaa niitä. Slipstopit on valmistettu ihoystävällisestä ja hengittävästä kankaasta, joka sisältää polyamidi ja elastaania. Kangas muistuttaa uimapukukangasta. Pohjallinen on paksumpaa materiaalia ja on valmistettu polyvinyylikloridista ja puuvillasta. Tossut eivät sisällä ftalaatteja, Azo-väriaineita eivätkä karsinogeeneja. Slipstopit valmistetaan hyvissä olosuhteissa Turkissa. Disney on hyväksynyt tehtaan sekä työolosuhteet, ja heillä on hyvin tiukat ehdot missä ja miten tossut valmistetaan.

Mihin sinä menisit Slipstopit jalassa?

-Saara