Lukulauantai: Tatun ja Patun ällistyttävä satukirja mullistaa käsityksesi satujen lukemisesta!

Satujen lukeminen ei koskaan ole ollut näin hauskaa!

Satukirja, joka mullistaa käsityksen satukirjoista ja ääneenlukemisesta. Interaktiivisuutta ilman teknisiä vempeleitä, sosiaalisuutta ilman sosiaalista mediaa! Kuusi hämmästyttävää satua, joissa kaikissa on käyttöohjeet.

Satu, jossa lukija voi käyttää ääntään eri lailla sen mukaan kuka puhuu, on tietysti melkoisen tuttu juttu iltasatujen lukijoille. Mutta entäpä satu, jossa tehdään ilmeitä eri tunnetilojen mukaan. Tai satu, jossa kuuntelija saa korvata keskeisen sanan jollakin toisella tai kääntää koko sadun sisällön päälaelleen.
(Otava)

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kirjoittama ja kuvittama Tatun ja Patun ällistyttävä satukirja todella mullistaa käsityksesi satujen lukemisesta – juuri, kuten kirjan takakannessa luvataan. Kirjassa on kuusi satua: Ukko-poika, pahka ja sammakko, 13 iloista kääpiöhamsteria, Kuningas ja papupojat, Nopeasti luettava satu, Sienimetsän kauhea syöjätär ja Täydellinen satu (tai sitten ei). Mukaan mahtuu niin prinsessa, puhuva pahka kuin vanhan ajan torpparikin.

Kirjassa on jokaiseen satuun käyttöohjeet, jotka takaavat sen, ettei satuihin ihan heti kyllästy – jos koskaan. Lisäksi jokaisen sadun kohdalle on merkitty arvioitu lukuaika sekä sadun vaikeustaso. Aikuisen kannattaa hieman tutustua koko kirjan huikean hauskoihin käyttöohjeisiin, jotka löytyvät kirjan alusta.

Hauskaa huumoria ja toimivaa vuorovaikutusta

Tatun ja Patun huumori on niin ihanan pöhköä, että se pistää väkisinkin kikatuttamaan. Kirjan loistava kuvitus tukee tätä fiilistä. Ja aina, jos lukeminen meinaa ruveta tuntumaan tylsältä, voi kääntää esiin kirjan viimeisen sinun ja katsoa sieltä lisävinkkejä lukukokemuksen piristämiseksi.

Satukirjan sadut ovat jo itsessään ihania, saati sitten oikein ohjeiden mukaan luettuina. Minun lapsistani kirja osui ja upposi varsinkin ekaluokkalaiseen Sikuriinaan. Kirpullekin kirjasta löytyi hauskuutta, ja lisäksi oli vain hauska nauraa siskon mukana. Kirjasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

Kirjan kieli on mainiota. Se on osittain jopa todella haastavaa ja monta kertaa olemmekin pohtineet lasten kanssa yhdessä eri sanojen merkityksiä ja synonyymejä vaikeille sanoille. Kirja kehittääkin kielitajua mukavasti olematta kuitenkaan liian haastava. Huumori ja hauska kuvitus keventää kirjaa huomattavasti.

Tatun ja Patun ällistyttävän satukirjan ohjeilla satuhetkeen saa lisää vuorovaikutusta. Lapset voivat osallistua sadun lukemiseen päättämällä, miten aikuisen pitää lukea satua tai vaikka tekemällä satuun sopivia liikkeitä. Iltasaduiksi Tatun ja Patun sadut eivät välttämättä sovi, koska ne piristävät ja innostavat helposti liikaa, mutta muuten ne sopivat aivan loistavasti yhteisiin tarinatuokioihin.

”On hauskaa, että ne sadut voi ensin lukea tavallisesti ja sitten niillä höpsöillä jutuilla!”
-Sikuriina (6,5 v.)

”On hassua, kun sen sammakon suussa on se juomakuppi! Ja sen toisen (pahkan) suussa oli se sammakko!”
-Kirppu (3,5 v. kehuu kuvitusta)

-Saara

Kirja saatu kustantajalta arvioitavaksi.