Lukulauantai: Tikkumäen kepparikirja viihdyttää ja inspiroi

Reetta Niemelän Tikkumäki-sarja sai keväällä täydennystä Tikkumäen kepparikirjasta (Otava, 2018). Se on loistava käsikirja kaikille keppariharrastajille ikään katsomatta.

Tikkumäen ponikerholaiset Iiris ja Riina johdattavat lukijan keppihevosharrastuksen pariin. Uljas, Patu, Nunnu ja muut Tikkumäen tallin ihanat hepat toimivat malleina, kun keppihevonen valmistetaan kierrätysmateriaaleista ja kotoa löytyvistä tarvikkeista. Selkeiden neuvojen mukaan syntyvät myös nimikyltit, ruusukkeet, loimet ja muut ratsujen tarvikkeet. Tallin tai esteradan rakentaminenkaan Tikkumäen tapaan ei ole konsti eikä mikään.

Me olemme elokuussa koulunsa aloittavan Sikuriinan kanssa löytäneet Tikkumäki-kirjat vasta nyt keväällä 2018. Ihastuimme niihin saman tien. Minä (entisenä) heppahulluna löysin niistä lapsuuden lempparijuttuja, joita pääsin nyt jakamaan Sikuriinan kanssa. Ihanaa!

Tarina, tietoa, ohjeita ja vinkkejä

Tikkumäen kepparikirjassa on paitsi kiva tarina myös loistavia keppareihin liittyviä ohjeita. Ohjeet kattavat niin ruokinnan, lääkitsemisen kuin kepparien tekemisen. Erilaisten askarteluohjeiden lisäksi kirjassa on hevostietoutta ja vinkkejä erilaisiin kepparipuuhiin niin sisään kuin uloskin.

Salla Savolaisen kuvitus on selkeää ja toimivaa. Piirrosten yhdistäminen valokuviin kollaasityyliin on onnistunutta, taattua Tikkumäki-laatua!

Kirjassa riittää luettavaa ja tutkittavaa pitkäksikin aikaa. Se kestää käyttöä, koska vinkkejä on niin moneen lähtöön. Lisäksi kirja antaa tilaa omalle mielikuvitukselle.

Meillä keppari-innostus on ollut tänä kesänä aivan huikeaa. Sikuriina halusi pakata nukkensa pois tehdäkseen tilaa keppareille. Niille on tehty tallia ja kerätty tarvikkeita kepparikirjan innoittamana. Kirjan ohjeilla olemme tehneet keppareille myös mm. lääkkeitä ja ruokaa. Kakkakikkareita emme kuitenkaan vielä ole ruvenneet askartelemaan, vaikka niihinkin löytyy ohje kirjasta

Suosittelemme Tikkumäen kepparikirjaa kaikille keppihevosharrastuksesta kiinnostuneille. Jos keppareista innostunut lapsi on vielä alle kouluikäinen, kirja toimii parhaiten, kun sitä lukee yhdessä keppareista kiinnostuneen aikuisen kanssa. Koululaiset varmasti löytävät kirjasta paljon ideoita omiin kepparipuuhiinsa.

Onko teillä innostuttu keppareista?

-Saara

Kirja saatu arvioitavaksi kustantajalta.