Maailman tärkein ihminen: oma sisarus

Sikuriina pääsi matkustamaan isovanhempien kanssa ihan itsekseen, kun minun vanhempani veivät ensimmäisen lapsenlapsensa Kööpenhaminaan Tivoliin ja nähtävyyksiä katsomaan reiluksi vuorokaudeksi. Ja voi että, miten Sikuriina nautti! Hän sai kokea jotain uutta ja erilaista, sellaista, mistä sai kertoa meille muille täällä kotona. Oli ollut ihanaa. Niin ihanaa, ettei ollut ollut edes ikävä. Ei sitten yhtään.

Kotona sen sijaan oli ollut ikävä. Varsinkin Kirpulla, joka ihmetteli kovasti hiljaisempaa kotia ja sitä, kun Sikuriina ei ollut jakamassa asioita ja näyttämässä mallia.

Aluksi Kirppu kyllä nauttikin tilanteesta: Hän sai itse päättää, mitä leikittiin, mitä katsoi iPadiltä ja mitä luettiin iltasaduksi. Jatkuvasti huomasi kuitenkin, että Kirppu etsi ja kaipasi siskoa. Sisko oli Kirpun puheissa vähän väliä ja usein piti katsoa Sikuriinan kuvia minun kännykästäni.

Kun Sikuriina oli ollut poissa jo aika tarkkaan vuorokauden, lähdimme Kirpun kanssa katsomaan Havis Amandan lakitusta. Kirppu oli ihmispaljoudesta aivan ihmeissään ja kauhuissaankin. Huomasimme, että Kirpun oli vaikea suhtautua uuteen tilanteeseen, kun Sikuriina ei ollutkaan vierellä näyttämässä mallia. Kirppu oli häkeltynyt ja hukassa. Onneksi hän sai olla lähelläni, kantorepussa. Siinä hän viihtyi.

Sisko oli mielessä myös kaupassa: Olimme luvanneet, että Kirppu saa kaupasta lakun vappuherkuksi. Hän vaati saada kaksi, koska halusi antaa lakun myös Sikuriinalle. Se oli Kirpulle todella tärkeää!

Kirppu osasi myös kertoa, että hänellä on ikävä siskoa. Olin ylpeä, kun hän osasi sanallistaa tunteensa hienosti!

”Äiti, minulla on ikävä siskoa. Minä rakastan siskoa.”

Ja arvatkaa! Sikuriina toi Kirpulle ei vain yhden, vaan kaksi tuliaista reissustaan. Ihana! Ja Kirppu oli onnessaan!

On ihanaa, että lapsemme ovat läheiset. Toivottavasti ovat myös jatkossa. Minäkin rakastan omaa siskoani ja veljeäni! Ja olen heistä onnellinen!

-Saara

Ps. Ja tiedän, että jos ei ole sisaruksia, voivat ystävät olla yhtä tärkeitä! Tai jopa tärkeämpiä!