Molli ja maan ääri on täydellinen tarina rohkeudesta ja kohtaamisista

Molli ja mään ääri -kirja saatu kustantajalta. Teksti sisältää kaupallisen linkin.

”Mollin maailmaan kuuluu oma tuttu talo ja puutarha, sen polut ja portit sekä kiviaita, joka erottaa puutarhan Suuresta metsästä. Se maailma on Mollille juuri sopivan kokoinen. Viime aikoina Mollin katse on kuitenkin yhä useammin hakeutunut kaukana siintävään, salaperäiseen metsään.

Molli päättää uskaltaa tehdä jotain, mitä se ei ole koskaan tehnyt. Se lähtee kotoaan ja tutusta maailmastaan metsään, aidan toiselle puolelle. Molli pohtii matkallaan koti-ikävää, maailman mittaa ja määrää. Miten läheltä voikaan löytyä suuri seikkailu ja uusi, tuntematon maailma!”
(Lasten Keskus)

Katri Kirkkopellon ihanaan Molli-sarjaan tänä syksynä ilmestynyt Molli ja maan ääri (Lasten Keskus, 2019) lunastaa kaikki lupaukset ja täyttää odotukset, joita ihanien edellisten teosten jatko-osaan meillä ainakin kohdistui. Se onkin aivan loistava jatko-osa sarjaan, mutta toimii samalla myös itsenäisenä teoksena.

Kirjan teemoja ovat ystävyys ja rohkeus. Kirjassa käsitellään lisäksi koti-ikävää ja uuden ja vieraan kohtaamista. Mitään ei alleviivata liikaa, mutta teemat tulevat hyvin esiin ja niistä on helppo keskutella kirjan lukemisen ohessa lapsen kanssa. Kirja on lempeä ja helposti lähestyttävä, kuten aiemmatkin Molli-kirjat.

Kirjailija ja kuvittaja Katri Kirkkopellon kuvitus on upeaa. Kuvissa tarina herää henkiin ja saa suorastaan siivet. Kuvien avulla pääsee sukeltamaan Mollin maailmaan: saa kokea Mollin tunteet ja ihastella samoja maisemia kuin Molli. Kirjan isot kuvat ovatkin minun ja kummankin lapseni mielestä aivan täydellisiä.

Satua, mutta totta

– Kotoa lähtiessä tuntee itsensä kovin pieneksi ja palattuaan taas isommaksi. Hassua, että sitä kasvaa ja kutistuu koko ajan, Molli miettii. – Onneksi minulla on aika rohkeat ja viisaat jalat. Noin vain ne veivät minut aidan toiselle puolelle ja osasivat tuoda takaisin kotiin.

Mollin uusin tarina kertoo siitä, miten vähän kerrallaan lapsenkin maailma kasvaa ja laajenee. Vähän kerrallaan lapsi uskaltaa lähteä kauemmas vanhemmistaan ja kotipihastaan. Meillä tämä on näkynyt nyt konkreettisesti, kun tokaluokkalainen tänään loikki intohyppyjä täpinöissään kuullessaan, että saa kävellä uimahallille tapaamaan kummejaan ihan itse. Tiedossa oli turvallinen seikkailu, jonka aikana lapsen reviiri ja rohkeus kasvoivat.

Pidin todella paljon myös siitä, miten kirjassa käsitellään erilaisuuden kohtaamista. Kun Molli tapaa suuressa metsässä kummallisen, vieraan olennon, se suhtautuu olentoon aluksi hyvin epäilevästi. Molli kuitenkin tarkkailee olentoa ja havaitsee sen vaarattomaksi. Antaapa Molli olennolle lahjankin. Molli ei kuitenkaan tule ihan täysin vakuuttuneeksi olennosta, mutta silti kotiin päästyään Molli kertoi Sisulle tästä tapaamastaan olennosta hyvinkin innostuneesti. Kirjan kohtaus, jossa Molli kohtaa olennon on aivan valloittava. Olennon höpöttelevä puhetyyli valloitti minun lapseni ja kohtaus pitikin lukea moneen kertaan. Ja katsokaa, miten ihana olento onkaan (kuva yllä). Ihanaa!

Suosittelen Mollia kaikille niille perheille, joissa on noin 3-8-vuotiaita lapsia. Ja kaikille, jotka kaipaavat elämäänsä hieman lisää rohkeutta, rakkautta ja ystävyyttä – sekä herkkyyttä. Mollia kannattaa lukea rauhassa vaikka iltasatuna upeita kuvia ihaillen.

Rohkeita lukuhetkiä!

-Saara

Kuvat ovat kirjasta Molli ja maan ääri, Katri Kirkkopellon upeaa käsialaa.

Lue myös:
Lukulauantai: Molli ja kumma
Mullin mallin Molli auttaa sanoittamaan tunteita hauskalla tavalla