Nelivuotiaan iki-ihanat ja mielettömän hurjat merirosvosynttärit

Merirosvosynttärit toteutettiin yhteistyössä Kekkerikeijun kanssa. Sain blogikirjoitusta vastaan alennusta juhlapaketista. 

Kirppu täytti neljä vuotta maaliskuun puolivälissä. Synttärijuhlat piti pitää meillä kotona, mutta puolet perheestämme (ei onneksi äiti, eikä synttärisankari) oli sairaana kyseisenä viikonloppuna, joten jouduimme pikaisesti etsimään uuden juhlapaikan. Paniikkiratkaisuna päädyimme työpaikalleni eli eräälle ala-asteelle juhlimaan. Tämä hieman helpotti siivousurakkaa, mutta aiheutti toisaalta tavaroiden roudaamista. Onneksi koulultakin löytyy astioita, kahvinkeittovälineet yms. eli ihan kaikkea ei tarvinnut sinne siirtää.

Olin jo alkuvuodesta Sikuriinan juhlia järjestäessäni päättänyt, että helpotan jotenkin näitä juhlajärjestelyjä eli ulkoistan ainakin osan hommista. Olinkin kovin tyytyväinen saadessani mahdollisuuden järjestää juhlat yhteistyössä Kekkerikeijun kanssa. Kekkerikeiju tarjosikin meille lastenjuhlien osuuteen niin kattauksen, kakun kuin ohjelmaakin!

Koska kyseessä oli Kirpun juhlat, sai hän toivoa, minkä teeman juhliinsa haluaa. Aluksi Kirppu oli aivan ehdottomasti sitä mieltä, että juhlissa pitää olla dinosauruksia tai poliiseja. Mieli muuttui, kun huomasimme, että Kekkerikeijulla oli tarjolla merirosvoteema. Kirppu innostui tästä niin, että ei sen jälkeen muista vaihtoehdoista enää puhunut.

Hurja Pete-piraatti taikoi mahtavat juhlat

Pidimme juhlat ikään kuin kahdessa osassa samana päivänä: ensin paikalle tuli Otson päiväkotikavereita lastenjuhliin ja vähän myöhemmin kummit ja sukulaiset saapuivat herkuttelemaan kaikille yhteisellä kakulla. Lapsivieraita varten juhliin saapui Kekkerikeijun esittämä Pete-piraatti, joka oli loihtinut upean merirosvoteemaisen kattauksen juhlatilaan.

Lapset pääsivätkin heti ensimmäiseksi tutkimaan ihania koristeita ja ihmettelemään hurjaa pääkalloa samalla, kun odottelimme juhlien yllätysvierasta paikalle. Alkujännitys oli käsin kosketeltavaa ja kun Pete-piraatti saapui, meinasi synttärisankarilta päästä itku. Päätimmekin muuttaa hieman suunnitelmia ja Peten suunnittelemat merirosvokruunajaiset jätettiin tällä kertaa väliin. Sen sijaan hitaasti syttyvä Kirppu sai avata lahjat ihan rauhassa. Samalla hän ja vieraat totuttelivat merirosvon läsnäoloon. Lahjojen avaamisen jälkeen lapset siirtyivät herkkupöytään ja vähitellen Pete-piraattikin sai tulla tarjoilemaan hattaraa aarrearkustaan.

Tarjolla synttäreillä oli myös Kirpun lemppari eli klassinen cocktailtikkusiili!

Merirosvosynttärit jatkuivat puuhailun merkeissä: Kun lapset olivat syöneet, pääsivät he halutessaan Peten tatuointikojulle hakemaan sabluunatatuoinnit. Lisäksi Pete puhalsi ja pyöräytti kaikille vieraille upeita ja todella suosittuja ilmapallomiekkoja! Juoksuleikit veivät kaikki mukanaan, kun lapset eläytyivät merirosvoiksi ja taistelivat Peteä vastaan!

Kun kaikki vieraat olivat saapuneet paikalle, toimme pöytään synttärikakun. Kekkerikeijun eli Pete-piraatin taikoma upea mustekalakoristeinen merirosvokakku oli jo itsessään komea ilmestys, mutta kun siihen vielä laitettiin superhieno onnittelulaulua piipittävä kukkakynttilä, loksahti kaikilla lapsilla suu auki ihmetyksestä. Kakun syönnin jälkeen aikuiset vieraat siirtyivät kahvittelemaan toiseen tilaan, lapset lähtivät kotiin ja Pete-piraatti teki katoamistempun. Onneksi hän jätti jälkeensä mm. loput herkkuhattarat. Nam!

Loisto-ohjelmaa ja kivoja tarjoiluja

Merirosvosynttärit onnistuivat aivan loistavasti. Synttärisankarin mielestä parasta synttäreissä oli kaikki. Erityisen hyvin mieleen jäivät ilmapallomiekat ja hattara-aarre, jossa tosiaan oli seitsemää eri makuista hattaraa: mm. mansikkaa, vaniljaa, appelsiinia ja jopa lakritsia.

Voin lämpimästi suositella Kekkerikeijun palveluja. Valinnanvaraa niin ohjelman kuin makeiden tarjoilujen suhteen löytyy kivasti. Sikuriina rupesikin jo haaveilemaan prinsessakattauksesta, tikkarikeksien tuunauksesta (Keijukokin taikinatuokio) ja kokkihattujen askartelusta (Keijukokin hauskat hatut) sekä kasvomaalauksista.

Oli kyllä aivan mahtavaa, kun kattaus, ohjelma ja osa tarjoiluista tuli valmiina – varsinkin nyt, kun olin yksin järjestämässä juhlia. Oli myös ihana päästä seuraamaan, miten innoissaan nelivuotiaat lopulta leikkivät Pete-piraatin kanssa. Itse ehdin vähän jutella muiden lasten vanhempien kanssa ja sain hetken jopa ihan hengähtää ja juoda kahvia.

Jatkossakin aion kyllä ulkoistaa ainakin osan lasten juhlista. Oli se vaan niin mukavaa ja helppoa!

Mikä tekee juhlasta juhlan? Mitä sinä toivot lastenjuhlilta? 

-Saara