Omituisia otuksia lapsiperheessä – Vieraileeko teilläkin Huutokarju ja Halihyökkääjä?

Ei ole mikään salaisuus, että lapsiperheissä törmää josjonkinlaiseen mönkijään. Ovatko esimerkiksi seuraavat teille tuttuja?

Takuttaja

Takuttaja iskee usein öisin tai pesun jälkeen – välillä myös yllättäen kesken leikkien. Takuttajan jäljiltä lyhyt tukka on pörrössä, pidemmässä tukassa on vähintään yksi takku. Takuttaja pitää erityisesti pitkistä hiuksista, mutta saattaa myös pörröttää lyhyen tukan yllättävän tehokkaasti.

Huutokarju

Huutokarju aiheuttaa korviahuumaavan metelin esimerkiksi keskellä yötä, siirtymistilanteissa tai pettymysten yhteydessä. Keskellä yötä Huutokarju herättää paitsi oman perheen, myös kaikki naapurit noin kilometrin säteeltä. Huutokarjun pystyy taltuttamaan ottamalla lapsen syliin, käyttämällä vessassa, tarjoamalla vettä tai laulamalla hiljaa. Myös harmituksen ja muiden ikävien tunteiden sanoittaminen auttaa huutokarjun karkoituksessa.

Pörröpyörre

Pörröpyörre toimii yhteistyössä Takuttajan kanssa. Kun Takuttaja on tehnyt työnsä, Pörröpyörre odottaa vuoroaan. Pörröpyörre etsii lattialle tippuneet hiukset, kieputtaa niitä yhteen, levittelee ympäri kotia, kiinnittää mattoihin kasoiksi ja sotkee niitä tavallisten villakoirien sekaan. Meillä Pörröpyörteen lempipaikka on eteisen kuramatto – siitä löytää helposti useita Pörröpyörteen pesiä. Pitkien hiusten lyhentäminenkään ei meillä auttanut taltuttamaan Pörröpyörrettä kokonaan.

Halihyökkääjä

Halihyökkääjä (pääkuvassa) käyttää aseenaan pikkulapsia. Kun Halihyökkääjä saa ylivallan, kukaan ei ole turvassa. Halihyökkääjä saa lapsen toimimaan yllättävällä tavalla: halaamaan täysin yllättäen aikuista – joskus myös toista lasta. Halihyökkääjän hurmaama lapsi saattaa kiepsahtaa kaulaan, roikkua jalassa tai hypähtää syliin. Useimmiten Halihyökääjän koetaan aiheuttavan lähinnä iloa ja positiivisuutta, pientä hassuttelua.

Joku / Joku muu

Joku ilmestyy aina, kun jotain sellaista on tapahtunut, mitä ei haluta myöntää. Kuka on jättänyt likaiset sukat olohuoneeseen? Kuka on juonut kaiken mehun? Kuka on jättänyt valot päälle? Kuka on tuonut kasan leluja olohuoneeseen? Näihin kysymyksiin saa usein vastaukseksi ”joku” tai ”joku muu”. Joku tai Joku muu toimii siis vähän poltergeistin tapaan tehden näkymättömänä kaikenlaista pientä pilaa asunnossa. Joku tai Joku muu on hyvin yleinen, eikä oikeasti juuri vaarallinen, vähän kurja vain.

Napinapi

Napinapi iskee lähinnä aikuisiin. Se pistää aikuisen kyselemään, käskyttämään, napisemaan, nipottamaan tai marmattamaan. Sen pystyy häätämään useimmiten syömällä, nukkumalla ja liikkumalla. Joskus tarvitaan rajumpia keinoja, kuten vapaailtaa, omaa aikaa tai jopa lomaa. Napinapi on lasten inhokki.

Sotkuri

Sotkurin sukulaisia ovat Joku / Joku muu ja Lorvikatarri. Sotkurin jäljiltä kotoa löytyy kasoja, pinoja ja röykkiöitä. Sotkuri on usein mukana leikeissä. Siivouspäivä on Sotkurin pahin painajainen.

Lorvikatarri

Lorvikatarrin saavuttua paikalle, kukaan ei jaksa oikein tehdä mitään. Lorvikatarri vaanii erityisesti silloin, kun pitäisi kerätä lelut pois leikkien jälkeen. Meillä lorvikatarria tapaa myös aamuisin herätyskellon soimisen aikaan. Lorvikatarri pitää niin lapsista kuin ikävä kyllä aikuisistakin.

Mitä omituisia otuksia teillä vierailee?

-Saara