Piknikille pussukoiden kera – Mukana myös helpot herkkuvinkit!

Kaupallinen yhteistyö: Kiddex ja Play&Go. Tuotteet saatu bloggausta vastaan.

Eräs ystäväni on lanseerannut piknikmaanantain ja toinen ystäväni vannoo retkimaanantain nimeen. Tällä viikolla yhdistin nämä kaksi, kun teimme piknikretken ihanaan Meilahden arboretumiin Metsäemon Nooran ja minun retkiä rakastavien lasteni kanssa. Samalla pääsimme testaamaan Play&Go Outdoor -uutuuden.

Minä tykkään todella paljon piknikeistä ja retkistä. Rakastan jo pelkästään eväiden suunnittelua ja pakkailua sekä sitä, kun saa nautiskella auringosta, ystävistä ja herkuista luonnon rauhassa. Meidän perheemme ehdottomia piknikherkkujamme ovat:

  • tuoreet herneet, kirsikat, viinirypäleet, mansikat ja pensasmustikat
  • välipalakeksit (sellaiset vähän terveellisemmät)
  • ruis- tai kauranachot
  • vesimelonisiivut
  • kolmioleivät juusto- ja kurkkutäytteellä
  • karjalanpiirakat
  • lakritsitaatelit
  • dippikasvikset ja (valmis) hummus

Tällä kertaa meillä ei ollut mukanamme kylmää vaativia eväitä, joten keräsin vain kaikki eväät ison Play&Go Outdoor -pussukan pohjalle ja kiskaisin naruista säkin umpeen. Kätevän kantokahvan avulla säkki kulki helposti olalla tai rattaiden työntökahvassa mukana! Pienempään Play&Go -pussukkaan puolestaan mahtui näppärästi lautaset, mukit ja aterimet. Kahvitermos kulki rattaiden alla – varmuuden vuoksi varmasti pystyssä. En todellakaan halunnut kahvien valuvan hukkaan pussukan pohjalle…

Meilahden arboretumissa Sikuriina valitsi paikan, jossa oli sekä varjoa että aurinkoa – ja lisäksi valtavasti valkoapiloita! Eväspussukan Sikuriinakin sai itse helposti auki ja sen päällä oli mukava istuskella. Vettähylkivän pinnan takia sen voi levittää kosteallekin nurmelle. Tai vaikka märälle hiekalle! Ja eväiden sijaan pussiin voi pakata vaikka hiekkaleikkitavarat tai muut ulkolelut!

Piknik onnistui ihanasti. Kirppu, joka oli nukahtanut päiväunille matkalla, heräsi herkuttelemaan kauranachoilla ja kirsikoilla. Sikuriina teki kuperkeikkoja ja harjoitteli kärrynpyöriä nurmikolla. Näimmepä valtavan ison kimalaisenkin. Se ihmetytti kovasti. Lokkikaan ei onneksi tullut varastelemaan herkkujamme, vaikka lähistöllä norkoilikin. Minä ja Noora paransimme maailmaa ja joimme Maitokahvimedian omaa kahvia. Nam!

Piknikin jälkeen kaikki oli helppo pakata: tavarat vain pussin keskelle, naruista kiinni ja kiskaisu. Todella näppärää!

Kumpi sinulle sopii paremmin: retkimaanantai vai piknikmaanantai?

Vinkkaa ihmeessä parhaat retkivinkit kommentteihin!

-Saara

Kiitos Kiddex, että saimme tämän Play&Go Outdoor -uutuuden testiin. Kannattaa katsoa jälleenmyyjät Kiddexin sivuilta! Kannattaa myös seurata Play&Go -tuoteperhettä Instagramissa.