Rakkauskalenteri piristää arjen keskellä – pienillä teoilla on suuri merkitys

Yhteistyössä Love365.

Muistan, kun teininä laskin viikkoja, välillä kuukausiakin – aikaa, jonka olin ollut ”kimpassa” sen kertaisen poikaystäväni kanssa. Muutamaan vuoteen mahtui yllättävän monta suhdetta. Teini-ihastuksia. Kömpelöitä sellaisia. Onnensirpaleita ja sydänsuruja.

Enää ei ole tarvinnut laskea. On voinut vaan olla läsnä – usein on riittänyt, että on ollut ihan vaan paikalla. Tai edes jossain suht lähellä. Ainakin ajatuksissa. Rakastuimme puolisoni kanssa lopulta aika nopeasti ja yllättäenkin. Tai no, olin minä ehtinyt jo jonkin aikaa olla häneen ihastunut, mutta kun sitten päädyimme yhteen, se oli menoa. Muutimme yhteen noin vuoden seurusteltuamme ja siitä puolen vuoden päästä rakkaani kosi minua. Nyt olemme olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Kymmenen vuotta sitten elämä oli erilaista. Minä olin juuri valmistunut ja saanut vakituisen työpaikan. Puolisoni oli mukana opiskelijapolitiikassa ja opiskelikin siinä ohessa minkä ehti. Me harrastimme paljon, kumpikin omilla tahoillaan ja paljon myös yhdessä. Saatoimme mennä leffaan tuosta noin vain tai köllötellä kainalokkain sohvalla kaikessa rauhassa. Illat olivat meidän. Kahden. Nautimme myös siitä, että opiskelijapiireissä oli paljon julia. Juhlien jälkeen yömyöhään kömmimme samaan sänkyyn raukean humaltuneina – myös toisistamme.

Nykyään rakkautemme on erilaista. Kun yritän suukotella puolisoani kesken arkisen aherruksen, vähintään toinen lapsistamme tunkee väliin saman tien. Illat eivät ole enää meidän kahden, vaan lapsemme vaativat osansa. Välillä todella kovaäänisesti. Rakkautemme on nykyään enemmänkin niin sanottua arkirakkautta. Arkirakkauskin voi olla ihanaa, suurta ja intohimoista, mutta usein se on pieniä tekoja. Sitä, että antaa toisen jäädä nukkumaan ja nousee itse lasten kanssa. Sitä, että tuo kupin teetä tai nenäliinan, ripustaa pyykit, laittaa ruokaa…

Arkirakkaus kuitenkin kutistuu välillä ruuhkavuosien hulabaloossa niin pieniksi teoiksi, ettei niitä aina enää rakkaudeksi tunnistakaan. Tai ehdi ajatella sitä rakkautta ja siitä huolehtimista. Kun ei ehdi tai jaksa kunnolla huolehtia edes itsestään, miten sitä jaksaisi ottaa puolisonsa huomioon? Rakkaus saattaakin ihan vahingossa kulahtaa tai väljähtyä, jäädä ruuhkavuosien jalkoihin.

Ja vaikka haluaisi nähdä vaivaa ja tehdä jotain romanttista, ei näillä ruuhkavuosiaivoilla oikein keksi mitä se voisi olla.

Onneksi on Rakkauskalenteri!

”Rakkauskalenteri tarjoaa iloa ja intohimoa parisuhteen arkeen. Se sisältää 12 tehtäväluukkua, joiden avulla pääset lähemmäs kumppaniasi ja vahvistat parisuhdettasi.
Joskus rakkaus on piilossa arjen alla. Rakastuminen käy helposti ja vaivatta, mutta rakastaminen edellyttää selkeää päätöstä ja tekoja. Rakkaus syntyy pienistä valinnoista: sanoista, kosketuksesta ja kohtaamisesta. Tunteesta, että on toiselle ainutlaatuinen ja tärkeä juuri sellaisenaan.
Rakkauskalenteri sisältää konkreettisia vinkkejä ja tehtäviä, joilla voit piristää ja hoitaa suhdettasi. Kalenterin avulla jaat kauniita sanoja, luot yhteisiä unelmia ja järjestät yllätyksiä sekä helliä hetkiä kumppanisi kanssa.”
(Teksti Rakkauskalenterin takaa.)

Rakkauskalenterin tehtäviä on helppo toteuttaa kotona. Ne auttavat pysähtymään arjen keskellä ja pohtimaan parisuhdetta. Osa tehtävistä on kevyempiä, toiset vievät ajatukset syvemmälle omaan olemiseen sekä omana itsenään että parisuhteessa. Jotain tehtävää hieman epäröimme, mutta turhaan. Oli hauskaa uskaltaa vähän heittäytyä, olla yhdessä ja kokeilla sellaista, mikä tuntuu haastavalta.

Ja hei, vink, vink. Nyt on julkaistu myös intiimi rakkauskalenteri. En ole sitä päässyt hipelöimään, mutta uskon sen olevan kuumaa kamaa!

Suosittelen hankkimaan vaikka näin ystävänpäivän kunniaksi!

Rakastetaan toisiamme! Ja uskalletaan näyttää se!

-Saara

Pääkuva: Pixabay