Taidetta luonnon aarteista suoraan kehyksiin

Sattuipa niin ihanat säät vielä tähän syyskuun alkuun, että pakko oli tänäänkin lähteä vielä alkuillasta ulos puuhailemaan lasten kanssa. Koulun, töiden ja päiväkotipäivän jälkeen söimme reippaasti kotona valmiina meitä odottaneen ruoan (wuhuu!), vetäisimme kengät jalkaan ja pujahdimme pihalle. Eikä kukaan valittanut, vaikkei saanut jäädä sisään katsomaan PikkuKakkosta.

Nyt on hauska vaihe luonnossa ainakin täällä Helsingin seudulla. On edelleen todella vihreää, mutta syksyn saapumisesta on kuitenkin jo merkkejä: värikkäitä lehtiä alkaa löytyä, pihlajat ovat täynnä marjoja ja heinät ovat kuivuneet kullanruskeiksi. Samalla löytyy kuitenkin vielä kukkia kesän jäljiltä.

Tästä luonnon ihanasta vaiheesta ja upeasta auringosta inspiroituneina päätimmekin tänään tehdä luontotaidetta!

Eläimiä luonnonmateriaaleista

Tällä kertaa luontotaidetta rupesi syntymään kuin itsestään. Sikuriina löysi heti kivoja lehtiä ja tikkuja, ja Kirppu katsoi siskosta mallia.

Hieman piti lapsia muistuttaa jokamiehenoikeuksista. Mm. että sammalta ja jäkälää ei saa repiä irti näitä teoksia varten. Muutenkin käytimme taiteiluun lähinnä maasta löytyneitä materiaaleja (joitakin kukkia lukuun ottamatta) ja jätimme kaiken luontoon kuuluvan sinne.

Otin mukaan kotoa pahvista tehdyt kehykset, jotta taideteoksemme saivat arvoisensa raamit. Näitä voi kuitenkin hyvin tehdä ilman kehyksiäkin. Tai vaikka lisätä taideteoksista otettuihin kuviin kuvankäsittelyllä kehykset. Nämä pahvikehykset kuitenkin selvästi innostivat lapsia tekemään aivan mahtavia taideteoksia!

Arvaa mikä eläin!

Tässä tämän alkuillan tuotoksiamme. Arvaatko, mitä kuvat esittävät? Entä kukapa on ollut taiteilijana?

Upeita luontoteoksia löytyy myös Metsäemon Facebook-sivuilta. Kannattaa kurkata!

Lämmin suositus luontotaiteilulle!

-Saara

Tämä teksti on osa Touhutorstai-sarjaa.