Taikamassa koukuttaa, innostaa, rentouttaa ja kehittää

Yhteistyössä Sirkulta.fi-nettikauppa. Teksti julkaistu alunperin vauva.fi-alustalla 27.8.2017.

Oletteko jo tutustuneet Taikamassaan (MadMattr)? Ei, se ei ole taikahiekkaa, eikä myöskään mitään ällöä limaa tai muuta vastaavaa. Näin vanhemman näkökulmasta se on jotain paljon parempaa!

MadMattr-taikamassa on muovailuvahamaisempaa kuin taikahiekka, eikä se sotke läheskään yhtä paljon. Se tuntuu ihanan silkkiseltä käsissä ja jopa hieroo kämmeniä. Se oikeasti koukuttaa, innostaa, rentouttaa ja kehittää niin hienomotoriikkaa kuin silmän ja käden koordinaatiota. Taikamassaa saa puristettua erilaisiin muotoihin ja se pitää muotonsa todella hyvin. Kun sitä kiskoo tai venyttää, se kuitenkin muuttuu valuvaksi. Katsokaa vaikka Sikuriinan testailuvideo:

Muotoutuu ja pysyy kasassa

Taikamassasta voi tehdä erilaisia pötköjä tai vaikka piparkakkumuottien avulla erilaisia muotoja, jotka pysyvät oikeasti tosi hyvin kasassa. Puristimilla (katso blogin pääkuva) saa myös helposti puristettua erimuotoisia pötkylöitä. Sikuriinan mielestä parasta kuitenkin on ollut Lego-muotti, jolla Taikamassasta saa tehtyä Lego-palikoita tällä tavalla:


Ja tässä vielä Sikuriinan ihan ensimmäinen vloggaus: selostus, miten saa tehtyä Taikamassasta papukaijan, jolla on hattu:

Syksyllä vein Taikamassaa myös kouluun. Esittelin sen viidesluokkalaisilleni ja annoin tehtäväksi miettiä, miten voisimme luokassa hyödyntää sitä esim. stressileluna tilanteissa, joissa pitää esimerkiksi kuunnella rauhassa ja haluaisi kuitenkin tehdä käsillään jotain. Jaoimmekin sitä pieniin purkkeihin ja purkit kiersivät luokassa vuorotellen jokaisella oppilaalla. Yhdessä sovittujen toimintaohjeiden mukaan Taikamassaa sai käyttää tunneilla juurikin esim. rauhoittumiseen tai tylsinä hetkinä piristykseksi. Oppilaat pitivät siitä valtavasti!

-Saara

PS. Ja jos et tiedä Sikuriinan kädestä, lue aiemmat postaukseni Sikuriinan erilainen käsi ja Esittelyssä Sikuriinan erilaiset proteesit! Kannattaa muuten seurata Hurlumheitä Instagramissa ja Facebookissa. Pian luvassa pari kivaa arvontaa!